Kategorier
Blogg

Forbrukslån

Lån

Når vi ser på lån så kan vi dele lån inn i flere kategorier. Den letteste måten å dele inn lån er ved å se på sikkerhet. Når du tar opp lån så må du enten gi sikkerhet eller så krever ikke banken at du gir sikkerhet. Hva du vil ha og hva som er best for deg kommer veldig an på akkurat dette, om du gir sikkerhet eller om du ikke gir sikkerhet. Pass på at du er helt sikker på hva du må gi og ikke gi ved å ta opp et lån. Når du i neste omgang skal ta opp lån, og dette lånet er usikret, kan det være greit å ta opp en av de forskjellige usikrede lånene. De mest populære er forbrukslånet og kredittkortet. La oss se på forbrukslånet.

Forbrukslånet

Forbrukslånet er et lån som passer for deg som ønsker å ta opp et lån uten å legge noen form for sikkerhet i potten. Det samme gjelder for kredittkortet. Kredittkortet gir deg mye mer enn det du kan drømme om. Her får du en bedre rente en kredittkortet og du får tilgang til pengene raskere. Kredittkortet kommer i posten. Da må du rett og slett vente på kortet. Noen kredittkort tillater deg å bruke pengene igjennom en portal, men det er ikke alle som gjør dette. De fleste vil at du skal vente påkortet.

Ulemper med forbrukslånet

Den største ulempen med forbrukslån er kostanden. Det koster penger å låne penger. Det er ikke så rart da alt koster penger. Forbrukslån koster mer penger for de som trenger det mest. Det er dessverre for ofte slik at hvis man trenger penger fordi man ikke har så godt råd så koster det mer å låne penger enn om man har masse penger og ikke egentlig trenger pengene. Kostnaden på forbrukslån er reflektert ved hvor høy renten er. Er renten høy koster det deg mye mer enn om renten er lav.

Det er også vanskelig å få avdragsfritt over lang tid med forbrukslån. Trenger man å låne penger til å starte en bedrift eller kjøpe seg sitt første hus er det ganske mange andre kostnader man har. Da er det veldig fint å ta et eller to år med avdragsfritt for å fokusere forbruket på den delen av bedriften eller huset som trenger ekstra tid og krefter. Tar man ut et forbrukslån bruker man opp pengene ganske fort. Deretter kommer det fort et heftig månedsbeløp man må betale i tillegg til alle andre kostnader.

Tar man opp et forbrukslån til 600.000 kroner for å få drømmehuset så må man fort betale 6-9.000 kroner i måneden for å bli kvitt dette huset i tillegg til selve huslånet. Huslån blir fort store penger selv om renten er lav.

I tillegg må man passe seg for andre kostnader som også faller på låntaker. Det er med andre ord flere ting å huske på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *